DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2145356-0,51%
Sakarya
21°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAÜ’de Filistinli öğrencilerle “Filistinli anlamak” söyleşisi

SAÜ’de Filistinli öğrencilerle “Filistinli anlamak” söyleşisi

ABONE OL
5 Aralık 2023 11:04
SAÜ’de Filistinli öğrencilerle “Filistinli anlamak” söyleşisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “Filistin Halkını Anlamak” başlıklı söyleşi, Filistin sorununu derinlemesine irdeleyerek Filistinli öğrencilerin güçlü seslerine ev sahipliği yaptı.

Söyleşi, Filistin’in işgal sürecinden, yaşanan zorluklara ve çaresizlik noktasına kadar geniş bir perspektifle ele alındı. Arş. Gör. Fatma Zehra Toçoğlu’nun işgal süreci hakkında verdiği bilgiler, Filistinli öğrencilerin yaşadığı acılara ışık tuttu.

Filistin Öğrencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdelrahman Al-Farra, Filistin’deki operasyonun nedenlerini detaylı bir şekilde paylaşırken, İslam Alzant ve Mada Adwan ise kendi kişisel deneyimleriyle Filistin’deki acı gerçekleri dinleyicilerle buluşturdu.

Filistin İşgal Süreci Detaylıca Anlatıldı

Söyleşinin konuşmacıları arasında yer alan Arş. Gör. Fatma Zehra Toçoğlu, Filistin’in işgal sürecini katılımcılara detaylı bir şekilde aktardı. Ortadoğu’nun 19. yüzyılın sonlarından itibaren küresel güçlerin hedefinde bulunan bir bölge olduğunu belirten Toçoğlu, İngiliz manda yönetiminden, Arap isyanlarından ve 6 gün savaşlarından bahsetti. Adaletsizliğin temel kaynağının Filistin topraklarının gerçek sahipleriyle göç eden Yahudi yerleşimcilerin işgalciler arasındaki eşitsizlik olduğunu vurguladı.

Filistinlilerin Gözünden Yaşananlar ve Çaresizlik

Söyleşide Filistin Öğrencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdelrahman Al-Farra, Filistin’deki operasyonun nedenlerini 5 ana başlık altında açıkladı. Müzakerelerin sonuçsuz kaldığını ifade eden Al-Farra, direnişin 75 yıldır sürdüğünü belirtti.

Ortadoğu Çalışmaları Doktora Öğrencisi İslam Alzant, Filistin’in kaybettiği toprakları harita üzerinden anlatırken, bölgedeki coğrafi ve insani durumu detaylı bir şekilde ele aldı. Ayrım Duvarı’nın etkilerini vurgulayan Alzant, Filistinlilerin yaşam şartlarının nasıl etkilendiğini anlattı.

Söyleşinin son konuşmacısı olan Almanca Mütercim ve Tercümanlık Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Mada Adwan ise kişisel bir acı öykü paylaşarak, teyzesinin saldırıda şehit olduğunu ve hala enkaz altından çıkarılamadığını dile getirdi. Filistin’de yaşanan zorlukları ve çaresizliği anlatan Adwan, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Öğrencilerden Yoğun Katılım

Söyleşiye öğrencilerden yoğun bir katılım gözlendi. Detaylı bilgiler ve etkinlik takvimine SAÜ resmi web sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
reklam alanı